29.8.2011

Vielä yksi pupuneiti

Nyt on lurppakorvaversio puputytöstäkin testattu. Tässä kuvia siitä vähän joka suunnalta.



Pupuneidit




Onhan tämäkin pupu söpö, mutta kyllä mä ite tykkään siitä pystykorvasesta enemmän. Se on jotenkin niin paljo pirtsakampi. Mitä ootte mieltä, kumpi korvatyyli on parempi?

Hain viikonloppuna vielä turkoosia Miami-lankaa ja oon ehtiny siitä virkata jo yhden valaan osat ja seuraavaa samanlaista pupua. Niiden kokoaminen saa vielä odottaa, kun nyt on silmät ihan loppu. Tilasin eilen lisää silmiä ja jotain muuta pientä (www.donno.fi) ja odottelen niitä postissa. :) Nettikaupat on hyviä, kun täällä maalla asuu. :)

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille! Täällä jatketaan käsitöiden parissa vesisateen ropinan säestämänä.

24.8.2011

Amigurumeja - ruskealle pupulle morsmaikku

Nyt tuli ruskean pupun morsmaikku valmiiksi. Ohjeessa tyttöpupulla oli lurppakorvat, mutta mä laitoin korvat pystyyn. Pitää ehkä vielä tehdä yks pupu ja koittaa sille niitä lurppakorvia, niin näkee livenä, miltä ne näyttää. Tässä pupupariskunta kuvassa.


Tyttöpupun kukka löytyy samasta ohjeesta kuin itse puput eli täältä.
 Virkkasin puput Novitan Miami-langasta. Tästä langasta tulee tosi hyviä leluja pienenemmillekin leikkijöille, se on mukavan tuntuista ja sopivan pehmoista. Toivon mukaan sitä löytyy vielä tämänkin syksyn valikoimasta!



 Tässä mukana muutama jo talvella virkattu amigurumi. Näiden ohjeet löytyivät Mia Bengtssonin Amigurumi -kirjasta. Nämä taisivat olla niitä ensimmäisiä amigurumeja, joita virkkasin.


Mukavaa loppuviikkoa ja viikonloppua kaikille! :)




22.8.2011

Amigurumeja

Nyt piti vaihteeksi laittaa ompelukone tauolle ja ottaa virkkuukoukku käteen. Vaihtelu virkistää. Oon pitkään ettiny netistä jotain nättiä amigurumi-ohjetta ja eilen sen löysin! :) Piti heti koittaa, tuleeko siitä mun tekemänä yhtä söpö, kun ohjeen kuvassa ja mun mielestä onnistui kyllä hyvin. Ohjeen pupuun löysin täältä.



























Pitää vielä tehdä tyttöpupu tälle seuraksi, kunhan ehtii...

Nämä pari amigurumia virkkasin kesän mittaan. Kilpikonna on Mia Bengtssonin kirjasta ja mustekala muutamasta eri ohjeesta ja osittain omasta päästä.



















Pian alkaa olla turvasilmät loppu.. Pitänee tilata niitä uusi satsi, niin saa virkata lisää näitä elukoita. Näitä on niin hauska tehdä, kun tulee valmista nopeasti. Tosin siihen osien yhdistelemiseen meneekin kyllä aikaa.

Mukavaa viikkoa kaikille!

13.8.2011

Ihana aurinkoinen päivä!

Tämä päivä meni pihalla touhuillessa. Aurinko paistoi ja oli vielä ihanan lämmintä! Hyvä tapa viettää viimeisiä lomapäiviä.

Aiemmin tehdyistä pupuista nämä kolme lähtivät eilen kohti Pohjanmaata. Ennen lähtöä isompi sininen pupu sai vielä kuvassa näkyvät housut jalkaansa. Tein housut ensin kirjan ohjeen mukaan, mutta ne olivat ihan liian isot ja kavensin niitä aika lailla.


Seuraavaksi projektiksi valitsin samaisesta Tilda-kirjasta lampaan. Käyttämäni frotee oli sen verran paksua, että ompelus meinasi välillä jäädä paininjalan alle jumiin. Onneksi ompelu onnistui kuitenkin ilman suurempia taisteluja.
 

Ihastuin tuohon sydämessä käyttämääni pilkulliseen kankaaseen. Sitä oli tummanruskeanakin ja pitää varmaan sitäkin vielä hakea.


 

11.8.2011

Viimeinen lomaviikko

Tätä viimeistä lomaviikkoa olen viettänyt hyvällä omallatunnolla sisätiloissa ja käsitöiden parissa, koska vettä on satanut oikeastaan joka päivä. Seinäjoen reissun innoittamana päätin pistää pienen puputehtaan pystyyn ja nyt on pupuperhe valmiina. 

  

 Tällä kertaa pupuperheestä tuli sini-punainen. Ison sinisen pupun tein jo alkukesästä, mutta muut neljä ovat tämän viikon tuotoksia. Pienet puput ovat pituudeltaan n. 28 cm ja isot puput n. 40 cm.

Pupujen ohje on Tone Finnangerin Tildan kevät - kirjasta, tosin hieman muokattuna. Aluksi tein muutaman pupun pellavasta vaatteineen päivineen, mutta nämä puput olen tehnyt joustofroteesta. Mielestäni nämä joustofroteepuput ovat lapsiystävällisempiä: ne ovat halattavia ja kuolattavia eli sopivat ihan pienellekin leikkijälle.

Eilen kävin kangaskaupoilla ja löysin vielä violettia ja vihreää joustfroteeta, joten niistäkin on jossain vaiheessa tulossa pupuja. :) Välissä pitää ehkä koittaa jotain muuta, että ei ihan liian yksipuoliseksi käy. :)

Nyt välissä vähän kotihommia ja sitten taas käsitöiden pariin. :)