30.10.2011

Ompeluinnostus yllätti

Kaivoin ompelukoneen kaapista pitkästä aikaa ja koska en osannut päättää, mistä aloittaisin, tein kolmea projektia samaan aikaan. Kaksi projekteista valmistui jo ja kolmas vielä jatkuu.

Ensimmäisenä vuorossa oli pari pikkupupua. En oo hetkeen niitä ommellut ja valmiit on vähitellen hävinny ompeluskorista lahjoiksi sinne sun tänne. Tässä puput vaaleanpunainen ja violetti. Vielä olisi vihreää joustofroteeta ja pitäisi testata myös se vihreä pupu. Valkoinen joustofrotee on loppu, enkä löytänyt sitä lisää Eurokankaasta perjantaina. Toivon mukaan sitä tulee vielä pikapuoliin lisää.


Viikonlopun aikana valmistuivat myös nämä pussit eteiseen. Tarkoitus on ollut tehdä tällaiset jo pidemmän aikaa ja kun löysin Ikeasta sopivan kankaan, piti heti koittaa, minkälaiset niistä tulee. Pusseihin mahtuu hyvin muutamat huivit ja hanskat.Viimeisenä aloitin joulukalenterin kasaamisen. Idea ja ensimmäiset osat tuli jo leikattua muutama viikko sitten siskon luona ompelukerhoillessa ja tältä kalenteri näyttää tässä vaiheessa. Joulukalenterin ohje löytyi Tildan Satumainen talvi - kirjasta. Taustakankaasta tein hieman isomman kuin ohjeessa, mutta muuten kalenteri on melko suoraan kirjan ohjeen mukainen.

Porot ja kelkka taustakankaaseen kiinnitettyinä
Tontulta puuttuu vielä silmät ja pakettejakin voi vielä vähän tuunata.
Ensimmäinen pussukka melkein valmis. Vielä yläreuna on kääntämättä.

Lähikuvat vielä porosta ja pussukasta.  

 

Tämmösiä tällä kertaa. Kalenteriprojekti jatkuu vielä ja vakaa aikomus on saada se valmiiksi ennen joulukuuta. Ikeasta löytyi toistakin kivaa kangasta, josta sais ommeltua kivan joululahjan. Sitäkin pitää joskus testata.

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!


7 kommenttia:

 1. Vau mikä joulukalenteri, ihana! "Joulu tulla jollottaa..." :)
  Ja nuo pussukat on tosi kivat myös! Teitko kaksinkertaiset tai erikseen laitoitko vuorikankaan? Vai onko kangas niin paksua, että ei kaipaa vuorta?
  Ja puput on mun suosikki edelleen. Hieno väri myös tuo violetti!

  VastaaPoista
 2. Joulukalenterista mahtaa tulla ihana, voin vain kuvitella jo sen. Ja kaikki vielä niin Elinamaisella huolella tehty. HYVÄ

  Äiskä

  VastaaPoista
 3. Ihanat pussukat, hyvän näköiset ja väriset!!! Ja tosi hiano kalenteri! :) Koskas jatektaan kalenteritalkoita ja ompeluseuraa? Mulla kalenteri on jämähtänyt paikalleen, mutta jatkuu taas ensi viikolla! :)

  Halit, sisso

  VastaaPoista
 4. Outi: Pussukka on yksinkertaisesta kankaasta, mutta se yläreuna on vielä kääntämättä. Ajattelin ehkä laittaa yläreunaan vielä jotain eriväristä kangasta pienen kaistaleen ja sillä siistiä sen.

  Maria: mullakin on nyt kalenteri ollut tauolla, ei oo ehtiny ommella mitään taas hetkeen. Jospa sitä tässä joku ilta sais jatkettua. :) Ja pitäis kyllä ompeluseuraillakin! :)

  VastaaPoista
 5. Joulu se meni jo kivoja juttuja jouluisia on blogissasi. Minua kiinnostaa mistä sais jäniksen kaavat oletko tehnyt ihan oman pään mukaa vai ihan kaavoilla. Kirsikka ( kolibrin-kiemurat

  VastaaPoista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Hei Kirsikka. :) Noiden pupujen kaava löytyy Tildan kevät kirjasta. Toi kirja multa löytyy, mutta muita Tildan kirjoja oon lainaillu kirjastostakin eli kannattaa käydä lainaamassa, jos ei halua itelleen kirjaa ostaa. Kirjan kirjoittaja on Tone Finnanger.

  VastaaPoista