6.2.2013

Virkattu kori

Tänään innostuin yhdestä keskeneräisestä työstä.. Joskus kauan sitten aloitin virkkaamaan pientä koria. Se jäi kesken, koska paita loppui. Leikkasin siis "matonkuteiksi" yhden mun vanhan valkoisen paidan, mutta eihän se koriin riittänyt. Joku aika sitten otin talteen yhden mieheltä roskiin menossa olleen paidan.

 
   
   
   
   
   
   
   
   
   


Koriin ei suurta ohjetta tarvita, mutta kutakuinkin näin se meni:
 • Leikkaa paita tms n. 2 cm leveäksi soiroksi. Itse aloitin paidan helmasta ja kiersin paitaa ympäri, niin sain yhtä pitkää pötköä, johon tuli saumakohta aina tasaisin väliajoin.
 • Tee aloitussilmukka ja virkkaa 2 ketjusilmukkaa. 
 • Virkkaa koukusta laskien toiseen silmukkaan 6 kiinteää silmukkaa (=ks). 
 • Jatka ympyränä ja virkkaa tästä eteenpäin jokaiseen ks:aan 2 ks niin kauan, että pohjan ympärysmitta on 50 ks. 
 • Tämän jälkeen virkkaa jokaisen silmukkaan 1 ks ja jatka niin kauan, että kori on haluamasi korkuinen. Minulla kerroksia tuli 12.
Virkkuukoukku oli kokoa 6.

Tämä kori pääsee luultavasti meidän pikkuneidin huoneeseen, kunhan se valmistuu.

Näin pääsin eroon pariin roskiin menossa olevasta paidasta ja sain uuden korin. Kierrättämistä parhaimmillaan :) Ainut huono puoli tässä työssä on se, että valkoinen osa oli trikoopaitaa ja korista irtoaa vähän pientä trikoonöyhtää. Perus T-paita olisi siis tähän varmaan parasta materiaalia. 


2 kommenttia:

 1. Tätä pitää kokeilla! Pitää vaan jemmata ensin tuota materiaalia! Haluisin myös koittaa niitä virkattuja mattoja, mut siihen tarttis jo paljon materiaalia. Kävisköhän vanha lakana näihin, just joku melkein puhki kulunut aluslakana tuli mieleen :) Kierrätystä todella parhaimmillaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mattoja minäkin oon miettiny, mutta ei oo saanu vielä aikaseksi tilata matonkuteita. Lakana vois olla just hyvä! Ainakin sain sitä materiaalia kerralla paljon, kun vaan jaksaa leikata :) Mäkin alan katella meidän lakanoita sillä silmällä :P

   Poista