28.2.2013

Kirjava kirahvi ja iso nalle

Päätin, että nyt on aika tyhjätä tuota lankakoppaa ja virkkailla jo olemassaolevista langoista ennen kuin ostan uusia.Päätin ensin tehdä jotain siitä lankakerästä, josta tein jo kännykkäpussin. Löysin kivan ohjeen ja raitalangasta valmistui Herra Kirahvi.

Englanninkielinen ohje kirahviin löytyi täältä. Ohjeessa oli muutamia pieniä virheitä, mutta silti siitä sai ihan kohtalaisen hyvin selvää. Kirahvista tuli tosi söpö, mutta ajattelin silti vähän muokata tuota ohjetta ja tehdä oman kirahviohjeen. Sen oman ohjeen voin laittaa sitten tänne, jahka se joskus valmistuu. 

Ensimmäinen lankakerä tuhottu ja lankakopan tyhjäys jatkuu.


Nalle sivulta


 
Toinen valmistunut työ on iso virkattu nalle. Se on tähän mennessä suurin amigurumi, jonka olen tehnyt. Nallessa on samat värit kuin siinä päiväpeitossa, jonka tein meidän pikkuneidille isoäidin neliöistä odotusaikana. Tässä nalle kököttää päiväpeiton päällä.

Nallella on pituutta komeat 32 cm päästä varpaiden päähän. Virkkasin sen kaksinkertaisesta 7 veljestä -langasta virkkuukoukulla numero 4. Nallen ohjeen löysin Pinterestin kautta ja linkki englanninkieliseen ohjeeseen (PDF-dokumenttina) löytyy tältä sivulta.


Nalle edestä

Päiväpeitto isoäidin neliöistä

Otinpa vielä kuvan samalla tuosta lippunauhasta, jonka tein joskus kesällä meidän tytön huoneeseen. Kaikki kankaat on ostettu Ikeasta. Pinnasängyn reunapehmustekin on muuten ommeltu näistä samoista kankaista.

Eipä tällä erää muuta. Pihalla paistaa aurinko ja lämpötila on plussan puolella! Kevät tekee tuloaan, ihanaa! :)


5 kommenttia:

 1. Aivan ihania taas! Olen lievästi sanottuna vähän kateellinen noista sun taidoista!

  VastaaPoista
 2. Pakko laittaa kun meidän neidille näytin näitä sun viimeisimpiä tekosia niin sanoi, että "mennään tuonne halimaan noita nalleja" <3 Että ikävä on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi lutuna sitä pikkumurua! <3 Ihana halija!

   Poista
 3. Ihania. Mistä langasta kirahvi tehty ja minkä numeroinen koukku....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En enää muista tuon kirahvin lankaa. Se oli varmaan joku Novitan lanka, mutta nimestä ei enää tietoa. Koukku oli nro 3. Kirahveja pon tehnyt 7-veikasta ja Miamista myös.

   Poista