1.9.2011

Lisää sateisia päiviä ja käsitöitä

Tilasin silmiä ja muuta pikkusälää sunnuntai-iltana ja jo tiistaina oli paketti postilaatikossa odottamassa. Ihanan nopea toimitus! Paketin sisältö näytti tältä: 

Muutama pussi erikokoisia ja erivärisiä silmiä, hiuksia, avaimenperälenkkejä, kirjainsabluuna, piippurassia (vai oliko se hienolta nimeltään askartelupunosta) ja ekstrana punaisia ja valkoisia helmiä (lähetyksiin lisätään aina muutaman euron arvoinen lisälahja ja tällä kertaa tuli niitä).

Tätä pakettia odotellessa ehdin kaivaa taas ompelukoneen esiin ja tein pari pikaista kokeilutyötä. Ensimmäinen projekti löytyi Tildan Sew pretty homestyle -kirjasta. Englanniksi sen nimi oli Needle Case. Mikä se nyt sitten suomeksi oliskaan.. Neulakotelo? No oli nimi mikä tahansa, tämän näköinen siitä tuli. 


Kirjailin kotelon päälle käsin muutaman kukan. Pitää vissiin vielä vähä harjotella tota kirjailua, vähä on kukat karun näkösiä. Tästä lähdetään liikkeelle. :)
 


Kun kotelon avaa, sisällä on neljä välilehteä, joihin neulat saa laitettua. Tää oli ihan hauska pikainen kokeilu, tosin tohon kirjailuun meni aikaa. Vielä pitäis käydä hakemassa neppareita, niin kotelo pysyis nätisti kiinni.

Mun on jo pidemmän aikaa ollut tarkoitus keksiä joku säilö virkkuukoukuille ja puikoille, kun jemmaan ne aina niin hyviin piiloihin, että en itekään löydä niitä. Ajattelin, että tehdään sitten niillekin oma kotelo, niin pysyvätpähän tallessa. Tämän ideoin ihan omasta päästäni.


Tämän kotelon korkeus on n. 24 cm. Ympärillä samasta kankaasta tehty sidontanauha.

Kotelo rullattuna auki


Ompelin koteloon erikokoisia väliköitä virkkuukoukuille, puikoille ja pyöröpuikoille. Väliköiden yläreunaan voisi vielä vaikka kirjailla puikkojen/koukkujen koot.


Näiden ompelusten jälkeen päätin tehdä valmiiksi ne amigurumit, jotka odottivat vielä silmiä. Ensimmäisenä valmistui valas, joka ohjeen löysin Brigitte Readin kirjasta Supersuloiset maskotit.


 Tämän mustekalan tein samalla ohjeella kuin tässä blogikirjoituksessa. Ohje on hyvin yksinkertainen. Jos joku haluaa, voin kirjoittaa sen joskus tännekin.


Tässä vielä yhteispotretti tähän mennessä valmistuneista merenelävistä.



Viimeisenä vielä yksi uusi jäsen pupujen kasvavaan joukkoon. Tämä pupu on virkattu Novitan Rose Mohair -langasta ja siitä tuli kooltaan aiempia pupuja pienempi. Korkeutta sillä on n. 9,5 cm.






Tässä vielä koko pupujengi. Tästä näkee sen kokoeron. Sama ohje, mutta eri lanka. Jos joku haluaa, niin voin tämänkin ohjeen tänne joskus kirjoitella.

Mukavaa pian koittavaa viikonloppua kaikille ja ihanaa syksyä! :)

7 kommenttia:

  1. Ootpa ollu ahkerana! Tosi kätevä tuo virkkuukoukkujen ja neulepuikkojen säilytysjuttu ja neulasäilö! Mä oon jossain muistaakseni tuontyyppisiä nähnykin, olisko joskus aikanaan käsitöiden tunnilla ainakin, eli hyvin oot keksiny pussukan :) Itselläkin into herää tehdä vaikka mitä mutta nyt tuo neiti vie sen verran aikaa, että tällä erää tyydyn helppoihin käsitöihin neidin mentyä nukkumaan :D

    VastaaPoista
  2. Eihän näistä sun tekemistä ötököistä voi olla tykkäämättä =)Aivan valloittavia!

    VastaaPoista
  3. Minä siis kirjoitin tuon äskeisen ;D

    VastaaPoista
  4. Outi, aikaa on ollu ahkeroida, kun ei oo töihin päässy. Huomenna onneks pääsen taas työn touhuun toisiin tiloihin koittamaan! Oon ihan innoissani! :)

    Anniina, kiitos :) Nää on kyllä sen verran hauskoja, että mä oon jo ihan addiktoitunu näiden väkertämiseen! :)

    VastaaPoista
  5. Mistä tilasit silloin noita tarvikkeita?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaisa: Muistaakseni tilasin tarvikkeet osoitteesta donno.fi
      Oli mielestäni hyvä nettikauppa ja toimitus oli mukavan nopea. Suosittelen. :)

      Poista
  6. Hei! Blogissasi on aivan ihania ohjeita ja vinkkejä :) Jos sinulla on vielä tuo mustekalan ohje muistissa niin olisi kiva jos jaksaisit kirjoittaa sen tänne!

    VastaaPoista